För boende

Felanmälan och hyresfrågor

Felanmälan sker lämpligast på telefon 0771-860860 eller via Riksbyggens hemsida. Detta telefonnummer kan ringas alla dagar, dygnet runt. Numret kan också användas för frågor angående avgifter och annat som rör boendet. Detta gäller även för frågor angående garage, p-platser, överlåtelser och liknande. Kostnaden för samtalet är densamma som för lokalsamtal.

Från A till Ö:

Andrahandsuthyrning

Alla andrahandsuthyrningar i föreningen måste godkännas av styrelsen. Blankett för ansökan om andrahandsuthyrning finns på Riksbyggens hemsida.

Cykelförråd

I varje bostadshus finns ett eller flera rum för cykelförvaring. På Riddaregatan 12-14 finns dessutom ett cykelförråd i det tidigare sophuset.

Förråd

Till varje lägenhet finns ett tillhörande gallerförråd samt ett mindre gallerförråd (i de tidigare kylrummen). Utöver detta finns ett antal gallerförråd att hyra samt ett antal större hobbyrum att hyra.

Internet

I varje lägenhet sitter ett bredbandsuttag och inkommande internet sitter oftast i hallen. Vissa lägenheter kan ha flera uttag men det är i så fall sådana som ägaren själv bekostat eller installerat. Avgiften för bredband är obligatorisk för varje lägenhet och ligger för närvarande är avgiften 100 kr/mån för 100 Mbit. För den som behöver högre hastighet går det få 1000 Mbit med tillägg på 199 kr/månaden.
Vår bredbandsleverantör är Bredband2.

Kabel-TV

Vi har kabel-tv från Comhem och vårt utbud motsvarar TIVO Digital mellan.
I dagsläget så ingår kabel-tv i avgiften och då ingår också TV-modul eller en standard digitalbox per lägenhet.

Parkering

Föreningen har 35 motorvärmarplatser samt 15 garage för uthyrning. Det finns även ett antal gästparkeringar på vardera gård. Kontakta Riksbyggen om du vill ställa dig i kö för att hyra parkering.

Soprum

Föreningen har två soprum, ett på innergården Riddaregatan 9-11/ÖK 21-23 samt ett på innergården Riddaregatan 12-14. Förutom hushållssopor finns sopsortering för:

  • Pappersförpackningar och kartong
  • Plastförpackningar
  • Färgat och ofärgat glas
  • Metallförpackningar
  • Tidningspapper
  • Matavfall (Papperspåsar för detta finns att hämta i soprummen)
  • Glödlampor, lågenergilampor, batterier

Observera att du inte får lämna återvinningsmaterial annat än ovanstående i soprummet. Exempelvis får du inte lämna ljusrör, elektronik, keramik, stekpannor eller däck.

Stadgar

Stadgar (öppnas i nytt fönster)

Tips! För snabbare läsning – högerklicka, Spara Mål Som …

Tvättstuga

Föreningen förfogar över två tvättstugor, en på ÖK 21-23 och en på RG 12-14.

ÖK 21-23.
Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, två torkrum, mangelrum samt strykrum. Det finns tre tvättpass per dag vilka bokas via listan som sitter utanför tvättstugans dörr.

RG 12-14.
Nybyggd tvättstuga som togs i drift sommaren 2015. Den är utrustad med en tvättmaskin, torkskåp med värmepump vilket innebär att tvätten torkar extremt snabbt m.m.
Det finns tre tvättpass per dag vilka bokas via listan som sitter utanför tvättstugans dörr.